Uitbreiding Productiehal

By | Info, Pers

Januari 2020:De werken voor de uitbreiding van de productiehal worden opgestart. tegen eind 2020 voorzien we 2000m² extra opslag met moderne voorzieningen voor (intern)transport. de bijkomende opslagmogelijkheden voor grondstoffen en afgewerkte producten moeten ons toelaten nog sneller onze klanten te bedienen.

Vlakkarton

By | Info, Pers

December 2019: Ropak sluit een strategisch partnership af met een producent van vlakkarton. Voortaan kan Ropak ook kleine tot middelgrote volumes vlakkarton ( vouwkarton, omkleefd karton) verpakkingen aanbieden. Ook hier werkt Ropak volledig op maat en staan we de klanten bij met advies en ondersteuning bij ontwerp en opmaak

MAD @ ROPAK

By | Info, Pers

Donderdag 24 april 2019 hadden we het Atelier Juweelontwerp en edelsmeedkunst van de PXL op bezoek.  Zij maakten van ons afvalkarton het meest bijzondere product dat ooit in onze hall tot stand kwam.  Mooi werk van deze creatieve jongelingen!

Fng Group

By | Info, Pers

Voor onze klant FNG maakten we digitaal bedrukte kubussen voor een prachtige presentatiewand in de Nederlandse winkels. Onze printer & plotter in combinatie met de vaardige vingers van onze medewerkers (voor het aanbrengen van de spiegelfolie) zorgden voor een mooi resultaat, een tevreden klant en een héél fiere zaakvoerder.

Ook in de zomer kan u op ons rekenen!

By | Info, Pers

Beste klant,

Ropak werkt tijdens de zomermaanden gewoon door.  Uiteraard gaan onze medewerkers om beurt ook wat van hun welverdiende vakantie genieten.  Hierdoor zullen wij in juli en augustus op een iets lagere getalsterkte werken en de levertijden zouden een klein beetje langer kunnen zijn.  Kijk daarom ook eens na of uw voorraden nog voldoende zijn en plaats uw bestellingen tijdig. Maar als u toch een dringende vraag hebt kan u, zoals steeds, altijd bij ons terecht!

Wij kijken alvast uit naar jullie opdrachten, nu en tijdens de zomermaanden.

Met vriendelijke groeten,

Het Ropak Team

Het moeten niet altijd kartonnen dozen zijn

By | Info, Pers

Toen onze klant JAGA ons vroeg om een voorstel te maken voor 50 wielrenners op ware grootte was onze eerste reactie om hiervoor een bevriende display-maker te contacteren. Maar al snel wilden onze ontwerpers en medewerkers dit graag zelf aanpakken.

We stelden een uitvoering voor in digitaal bedrukt honinggraatkarton: stevig maar toch zeer licht. Ook het tussenstuk waarmee beide panelen aan elkaar bevestigd worden is in zorgvuldig gevouwen honinggraatkarton: geen zwaar (metalen) frame, maar een simpele en goedkopere oplossing. Makkelijk hanteerbaar en toch duurzaam.

Het resultaat mag er zijn: oordeel zelf! In totaal drukten we 17 verschillende ontwerpen. Het JAGA Peloton maakte een eerste maal zijn opwachting bij de E3 prijs te Harelbeke en oogstte meteen veel bekijks. Een heel mooi initiatief van onze creatieve en innovatieve klant, waar we graag aan meegewerkt hebben.

Het moeten immers niet altijd kartonnen dozen zijn! Maar kartonnen dozen in alle maten en gewichten en in alle uitvoeringen, bedrukt of onbedrukt, blijven natuurlijk wel onze hoofdactiviteit! We kijken uw orders tegemoet en voeren deze met dezelfde zin voor kwaliteit uit als de JAGA Wielrenners.

Lamina-Gluer

Lamina Folder Gluer

By | Info, investering

Ropak koopt een nieuwe Lamina Folder Gluer op Drupa te Dusseldorf.  Het is de tweede Zweedse lijmmachine die Ropak koopt op minder dan een jaar tijd.  De compacte en makkelijk om te stellen machines van Lamina laten Ropak toe om zowel kleinere als grotere orders snel en competitief te kunnen produceren”

Ropak neemt Festapack over

By | Pers | No Comments
Agfa Anapurna bij Ropak

Ropak,

Ropak, het bedrijf van verpakkingsondernemer Lou Blockx en investeerder Peter Roose, heeft de activiteiten van het Genkse bedrijf Festapack overgenomen. Daarmee wordt Ropak de enige Limburgse producent van kartonnen verpakkingen.

Ropak is gespecialiseerd in de productie van verpakkingen in golfkarton op maat. Het bedrijf uit Herk-de-Stad groeit pijlsnel. Vorig jaar deden Peter Roose en de Louis Blockx-groep hun intrede in het kapitaal en werd er flink geïnvesteerd in nieuwe productielijnen en in de aanwerving en opleiding van nieuwe medewerkers.

Ropak verstevigt met het inlijven van concurrent Festapack nu zijn positie in de sector.  Peter Roose, zaakvoerder van Ropak, is opgetogen: “Recent nog kochten we nog een digitale drukpers (foto), waardoor er ook voor beperkte volumes volwaardig bedrukte dozen kunnen worden aangeboden. Met de overname van Festapack wordt het machinepark echter in één klap sterk uitgebreid. De omzet en het personeelsbestand van Ropak wordt meer dan verdubbeld.

Door Made in Limburg