Missie

Ropak wil een betrouwbare partner zijn van professionele klanten voor de tijdige levering van hun verpakkingen & displays aan een correcte prijs

Service en Flexibiliteit

Korte levertermijnen (vanaf 24 uur) en een grote flexibiliteit zijn de sterkste commerciële argumenten van Ropak. Hiervoor beschikken we over bekwame medewerkers, makkelijk in te stellen machines en een keuze in transportmogelijkheden. Niet nodig om grote voorraden op stock te houden: wij leveren snel en tijdig uw verpakking rechtstreeks uit onze productie of stock.

Kwaliteit

Samen met u zoeken we steeds de meest geschikte kwaliteit in functie van de toepassing waarbij we rekening houden met zowel de visuele als de functionele eisen van u en uw eindklanten.

Milieubewust

Elke verpakking belast eigenlijk het milieu. Ook bij de productie van karton is het onvermijdelijk zo dat er een milieu-impact is.
Toch blijft karton één van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmiddelen. Kartonnen dozen zijn in de eerste plaats herbruikbaar voor andere doeleinden en dozen van een goede kwaliteit kennen meerdere toepassingen en hebben een langere levensduur.
Daarnaast zijn ze recycleerbaar en veel kartonnen dozen worden gemaakt van gerecycleerd materiaal. Ropak opteert er ook voor om te werken met leveranciers die in hun productie proces de nodige aandacht besteden aan het minimaliseren van de milieu-impact.

Ropak produceert echter bijna alle dozen volledig op maat. Hiervoor gebruiken we kartonnen vellen die reeds grotendeels op maat worden besteld, waardoor we afval in het productie proces tot een absoluut minimum kunnen beperken.
Door een doos op maat te maken is er ook minder opvulmateriaal nodig. Aangezien dit materiaal na opening veelal wordt weggegooid zorgen dozen op maat hier ook voor een veel kleinere afvalstroom.
En tot slot nemen dozen op maat veel minder plaats in beslag tijdens transport, waardoor ook het transport kan worden geoptimaliseerd, wat uiteraard ook een positief effect heeft op het milieu.

Maatwerk in alle stappen

Ropak is uw partner in het ontwikkelen van uw verpakkingsoplossing op maat. Van het allereerste idee tot de productiefase staan wij u bij met raad en daad.
Onze ontwerpafdeling ontwerpt samen met u de verpakking, maakt desgewenst een model, ontwerpt de bedrukking en maakt de productie fiche klaar voor de productie-afdeling.